©

Afdichting

Duurzaam intacte gebouwen dankzij dichte en droge wanden

De effectiviteit en bestendigheid van een bouwafdichting hangen af van een deskundige planning en uitvoering. Voor het afdichten van bouwdelen beneden maaiveld bij nieuwbouw hebben ontwerpers en uitvoerders sinds de zomer van 2017 als basis beschikking over de nieuwe DIN 18533-norm.

Water en zouten veroorzaken nagenoeg de meeste schade aan gebouwen. Zichtbare gevolgen zijn vochtaftekening van optrekkend vocht en aantasting van de structuur en voegen, afzanden, grote schaalvorming, schimmelaantasting of in het ergste geval onherstelbare schade van het materiaal. Bovendien is vochtig metselwerk slecht voor de gezondheid van gebruikers en bewoners. De basis voor het oplossen van dergelijke complexe schadelijke processen is een goede planning - het afdichtingsconcept.

Met de invoering van de nieuwe normen voor bouwafdichting werd ook de jarenlang bewezen afdichting in combinatie met tegels in de voorschriften vastgelegd. De basisprincipes voor planning en uitvoering van dit type vochtbestrijding zijn nu vastgelegd in DIN 18534 "Afdichting binnen".

©

Remmers International Guarantee

Waterafdichting van gebouwen met keurmerk

Wij staan garant voor kwaliteit

Remmers International Guarantee (RIG) is het keurmerk voor kwaliteit en zekerheid bij het waterdicht maken van gebouwen. Daarachter zit een netwerk van deelnemende gecertificeerde RIG-partners.

Elke RIG-partner werkt met de premium producten van Remmers en is uitstekend getraind in de toepassingen van deze Remmers producten. De combinatie van Remmers premium kwaliteit en het vakmanschap van onze partners is zo sterk dat zij als gecertificeerde RIG-partner een buitengewone garantie mogen afgeven.10 jaar lang gegarandeerd geen extra kosten. Daarvoor staan wij garant - een absolute garantie op kwaliteit!

Onze RIG-systeempartners

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©