Competence Center Wood Surface©

Competentiecentrum houtoppervlakken

Testen van alle belangrijke ambachtelijke en industriële toepassingen en procedés, en van laksystemen onder reële omstandigheden

Ons competentiecentrum

Sinds de opening in de herfst van 2014 staat het compententiecentrum voor houtoppervlakken voor de kracht van Remmers GmbH: professionele kwaliteitsproducten en een klantenservice op maat. Nadat er 18 maanden aan was gebouwd en ongeveer drie miljoen euro geïnvesteerd, was het competentiecentrum klaar om aan alle mogelijke wensen van onze klanten te voldoen. De uitgebreide technische apparatuur biedt de meer dan 500 bezoekers per jaar een inzicht in de nieuwste technologieën en in de voortdurend geactualiseerde en uitgebreide verwerkingstechnieken.

Op die manier zijn wij in staat om onze zakelijke partners beslissende concurrerende voordelen te bieden: niet alleen omdat productieprocessen onder praktijkomstandigheden kunnen worden getest en geoptimaliseerd, maar ook omdat de nieuwste technische systemen in bedrijf kunnen worden beoordeeld. Dankzij aanwezige, innovatieve technologieën kunnen alle parameters van de klant worden aangepast en kunnen de reële eisen aan de coatingproducten worden gesimuleerd. Het doel is om verkeerde investeringen bij geplande aankopen te vermijden en om de vereiste aanpassingen onmiddellijk ter plaatse te kunnen nemen.

Naast het bijna 800 vierkante meter grote technologiecentrum biedt de naastgelegen Villa Kösters scholingsruimtes met voldoende plaats voor bijeenkomsten van de Bernhard Remmers Academie en ook voor individuele scholingen voor klanten en zakelijke partners. Deze combinatie van verwerkingstechnieken, klantenservice en scholing dient als kennisoverdracht tussen wetenschappers, professionals en industriële partners.

Het competentiecentrum voor houtoppervlakken

Installaties in het compententiecentrum

In het compententiecentrum voor houtoppervlakken staan meer dan 15 machines die voortdurend worden getest. De meest uiteenlopende fabrikanten krijgen hier de kans om hun machines te presenteren en op die manier nieuwe klanten te winnen of bestaande klanten opnieuw van hun kwaliteit te overtuigen. Door de verscheidenheid aan installaties zijn wij in staat om onze klanten een aangepaste technische ondersteuning te bieden, ongeacht de grootte van hun bedrijf.

Onder meer de volgende toepassingen kunnen worden gesimuleerd:

 • Houtvoorbereiding met een breedbandschuurmachine
 • Simulatie van verschillende droogprocessen
 • IR-droging voor Aqua-lakken
 • Klassiek (handmatig) spuitapplicatie
 • Industriële lakken met UV-vlakke straat (rollenmethode)
 • Automatische spuitinstallatie
 • Lakken met een 6-assige lakrobot

 • Brede-bandschuurmachine met vlakke onderdelen
 • Borstelschuurmachine voor profielelementen
 • Cabine voor handmatig lakken met geregelde filterunit voor toevoerlucht
 • Stofafzuiging voor houtstof met aangesloten schuurtafel
 • Traversetoevoer voor houten ramen
 • Flow-coatinginstallatie voor houten ramen
 • Volautomatische 6-assige lakrobot met 3D-herkenning van de onderdelen in een gesloten lakcabine
 • Gesloten drooginstallatie voor lakken op waterbasis

Onze partners

In ons competentiecentrum staan installaties van verschillende fabrikanten. Dankzij de uitstekende samenwerking met de verschillende fabrikanten wordt de uitrusting van de technologieruimte voortdurend uitgebreid, geoptimaliseerd en zover mogelijk afgestemd op de individuele behoeften van onze klanten.

©

Alles onder één dak

Competentiecentrum industriële lakken

Het competentiecentrum Remmers Industrielacke is veel meer dan alleen maar een technologiecentrum. Op meer dan 2500 m2 worden drie belangrijke afdelingen gecombineerd van ons dagelijks werk: research & development, klantenservice en productpresentatie alsmede opleiding en scholing.

Meer informatie