©

Reproductie

Siliconenrubber voor een authentieke reproductie

Er zijn veel goede en geldige redenen om waardevolle originelen te reproduceren: restaurateurs, archeologen, conservatoren van musea en kunstenaars die hun ontwerpen willen kopiëren: ze werken allemaal met siliconenrubber.

Remmers Siliconen AFM is een uiterst elastische, condensatieuithardende siliconenrubber met hoge scheursterkte die speciaal voor het maken van universeel bruikbare mallen werd ontwikkeld. Het product geeft waarheidsgetrouwe reproductie en is geschikt voor het kopiëren van elk subtiel detail tot aan de fijnste oppervlaktestructuren. Dankzij de hoge elasticiteit en goede lossingseigenschappen kan het materiaal eenvoudig uit de mal worden gehaald. Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van talloze, uiterst nauwkeurige reproducties. Om het standvermogen te verhogen kan door toevoeging van Verdikkingsadditief AFM de vloeibaarheid van de Siliconen AFM worden verminderd. Hierdoor kan er ook een laag met kwast worden aangebracht op niet vlakke of verticale oppervlakken, zonder dat het product afdruipt of uitzakt.

Het gieten van de vorm is mogelijk met verschillende materialen. Voor de reproductie worden normaal gezien gietbare mortels / stucmortels gebruikt.

  • Restauratiemortel GF
  • Stucco GF
  • Stucmortel GF RZ (naar historisch voorbeeld op basis van Romeins cement)

Ook andere materialen als gips, klei, was, en gietharsen zoals polyester en polyurethaan kunnen voor het vullen van een siliconenmal worden gebruikt. In het geval van gietharsen is echter het aantal kopieën beperkt.

Reproductie

3 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 073601

Gietbaar, bij kamertemperatuur uithardende twee-componenten siliconenrubber voor mallen

Art.nr. 073881

Additief voor het aanpassen van de gietbaarheid van Siliconen AFM

Art.nr. 058805

Minerale restauratiemortel, gietbaar