©

Het iQ-Therm principe

Capillariteit, warmte-isolatie en regulering van de luchtvochtigheid in één systeem

iQ-Therm biedt de unieke combinatie van verwerkingszekerheid, bewezen capillairactieve calcium-silicaatwerkstof met de hoge warmte-isolatieprestatie van organische schuimen. Het systeem zorgt met de vochtbufferende absorptielaag bovendien voor regulering van de luchtvochtigheid, die waarborg staat voor een aangename temperatuur en een goede bescherming biedt tegen schimmelvorming.

  • Uitstekende isolatie-eigenschappen (λ = 0,031 W/mK)
  • Absoluut capillair actief en dus 100% veilig ten aanzien van vocht en schimmel
  • Luchtvochtigheidsregulerend, zorgt voor een aangenaam kamerklimaat
  • Reduceert duidelijk en duurzaam de verwarmingskosten
  • In alle gebouwen en woonruimtes toepasbaar, zonder dat de buitengevel verandert
  • Extreem geringe laagdikte, eenvoudig te verwerken, ook partieel te gebruiken
  • Positieve eco-balans, getest door het Instituut voor Bouw en Milieu (Duitsland)

©

Binnenisolatie met een positieve eco-balans

iQ-Therm - intelligentie loont

Onroerend goed moet waardevast zijn en blijven. Door effectieve warmte-isolerende maatregelen stijgt de waarde van het onroerend goed. Bovendien bespaart een verbetering van de isolatie direct - de energiekosten zullen dalen. Investeren in warmte-isolerende maatregelen loont! Zeker wanneer de sanering gepaard gaat met een geplande renovatie.

Wanneer er besloten wordt om te renoveren of te moderniseren, dan zijn de meerkosten voor een binnenisolatie met het iQ-Therm-systeem als totale maatregel slechts 50% in vergelijking met een gebruikelijke renovatie.

Energiekosten zullen steeds verder stijgen. Wie effectief wil sparen, zorgt voor een goede binnenisolatie, om zo de energiekosten te laten dalen.

Een rekenvoorbeeld

In het voorbeeld hieronder gaan we uit van ca. 150 m² geïsoleerde buitenmuur. Voor de isolatie was voor het compenseren van het overdraagbare warmteverlies ca. 12.000 KWh energie nodig. iQ-Therm reduceert het energieverbruik met 77,7%, dat wil zeggen na de renovatie gebruikt men nog ca. 2.500 KWh. Het naar beneden brengen van de U-waarde van de buitenwand van 1,173 W/(m²K) tot 0,261 W/(m²K) maakt dat mogelijk.

Met dit binnenisolatiesysteem is in dit voorbeeld in het eerste jaar een besparing € 750,– energiekosten mogelijk. Binnenisolatie loont zich wanneer dit wordt gecombineerd met een voorgenomen renovatie. Wanneer er besloten wordt om te renoveren of te moderniseren, dan zijn de meerkosten voor een binnenisolatie met het iQ-Therm-systeem als totale maatregel slechts 60% in vergelijking met een gebruikelijke renovatie.

* Berekend met de iQ-Lator, wandopbouw: baksteenmetselwerk 30 cm, kalkcementpleister 1,5 cm, iQ-Therm 80 systeem, een gasprijs van 0,59 € /m³ alsmede een verwarmingsinstallatie benuttingsgraad van 0,8.

Verdere voordelen van iQ-Therm

Recycling en gezondheid

Met het iQ-Therm systeem komen er geen allergen of stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn, vrij. De isolatieplaten zijn extreem emissiearm en bovendien geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Het materiaal is recyclebaar, reukneutraal en fysiologisch onschadelijk. Energiebesparend en milieuvriendelijk - iQ-Therm is onschadelijk voor mens en dier.

Wooncomfort

De wandoppervlakte temperatuur van een bouwdeel binnen een ruimte heeft een grote invloed op de behaaglijkheid. Een kampertemperatuur beneden 20°C wordt als onaangenaam ervaren. Bij lagere temperaturen is er minder luchtbeweging en minder kans op allergie gevoeligheid.

Wordt nu de wandoppervlaktetemperatuur binnen een ruimte door een energetische sanering duurzaam verhoogd, dan kan logischerwijze de temperatuur naar beneden - en dat met hetzelfde wooncomfort en minder kans op allergie gevoeligheid.