©

Kwaliteit & milieu

Ons kwaliteits- en milieubeheer, en onze politiek voor veiligheid en gezondheid op het werk

Duurzaam denken en doen

Wij dragen een bijzondere verantwoordelijkheid voor het behoud van het milieu en geven daaraan invulling door op onze werkplek een bijdrage te leveren. De duurzaamheid van ons bedrijf blijven bevorderen en versterken is voor ons geen holle frase, maar het blijft de basis voor concrete doelstellingen op alle gebieden. We willen tot 2025 vooral de efficiëntie van ons gebruik van grondstoffen en energiedragers verder verbeteren, zonder enig prestatieverlies en zonder aan kwaliteit in te boeten. Met betrekking tot ons productassortiment zullen we nieuwe productkwaliteiten op de markt brengen, die voldoen aan de hoogste normen voor milieu- en consumentenbescherming. Onze vooruitgang op deze gebieden blijven we openbaar maken in jaarlijkse rapporten.

Voor een middelgroot familiebedrijf zoals Remmers is de geplande en transparant beheerde verbetering van onze duurzaamheid een centrale bedrijfsdoelstelling en daarom stevig verankerd in onze bedrijfsvisie.

©

Duurzame producten

Het [eco]-merk van Remmers staat zowel extern als intern voor het verantwoord omgaan met grondstoffen, mens en natuur. Producten met dit kwaliteitslabel vindt u in het volledige assortiment van Remmers terug.

Remmers [eco] staat voor een modern, toekomstgericht en duurzaam ondernemen en heeft betrekking op het product, de productie, in- en verkoop, onderzoek en ontwikkeling alsmede logistiek en handel.

Meer informatie

Milestones van het geïntegreerde managementsysteem

In het kader van het "geïntegreerde managementsysteem" dat bij Remmers is geïmplementeerd, laten wij onze continue verbetering jaarlijks controleren door onafhankelijke, gerenommeerde auditoren. Continue verbetering van de kwaliteit, de milieubescherming en de arbeidsveiligheid - al meer dan 25 jaar gecertificeerd!

  • 1993: Gecertificeerd kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001 voor delen van de productie
  • 1994: Gecertificeerd kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001 voor het volledige bedrijf
  • 1996: Gecertificeerd milieuzorgsysteem volgens EMAS III voor de vestiging in Bad Düben
  • 1997: Gecertificeerd milieuzorgsysteem volgens EMAS III voor het volledige bedrijf
  • 2000: Gecertificeerd milieuzorgsysteem volgens ISO 14001 voor het volledige bedrijf
  • 2005: Gecertificeerd veiligheids- en gezondheidsmanagement (OHSAS / BS 18001)

Actuele certificaten downloaden

©

Bedrijfsvisie en missie

Passie wordt professie
In een branche zoals de bouw met een enorme concurrentie, is groei alleen maar mogelijk indien er sprake is van passie. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van producten op het gebied van de monumentenzorg bij Remmers B.V.. Het begon met de betrokkenheid bij monumenten van de oprichter Bernhard Remmers. Dit heeft er toe geleid dat Remmers B.V. nummer 1 is in Europa op het gebied van het produceren van producten voor het in stand houden en beschermen van cultureel erfgoed.

Cultureel erfgoed koesteren en levensruimte behouden
Wie met de meest onmogelijke opdrachten op het gebied van bescherming van gebouwen overweg kan, heeft een passende oplossing voor alle problemen op alle soorten ondergronden, of het nu gaat om hertel van gevels, duurzame afdichting, kunststofvloeren zowel decoratief als functioneel of eenvoudige zaken en daarbij rekening houdend met de milieueisen, beseft exact waar het om gaat. Bij al deze opdrachten gaat het niet alleen om onvervangbare waardevolle gebouwen, maar ook om de levensruimte. Een extra reden waarom Remmers B.V. het milieu en de prioriteit hiervan hoog in het vaandel heeft staan.

Kennis en vakkundigheid, de kracht voor innovatie
Om ook bij zeer complexe opdrachten een betrouwbare partner te kunnen zijn voor de klant is passie alleen niet genoeg. Innovatie en een eigen sterke research en development zijn daar onderdeel van en een groot service bewustzijn om samen met de partners van Remmers B.V. objectspecifieke concepten uit te werken voor een optimaal resultaat. Zo zet Remmers B.V. steeds nieuwe standaards voor technologie, kwaliteit met innovatieve productsystemen van kelder tot dak. Advies op locatie is een service die bij ons centraal staat.
Mede door haar innovatiekracht geeft Remmers B.V. de markt vorm en levert ze een bijdrage tot het succes van haar klanten. Remmers B.V. is ervan overtuigd dat het beschermen van bouwwerken een zeer verantwoordelijke en belangrijke opdracht is. Dat is ook wat de partners, klanten en opdrachtgevers van Remmers B.V. verwachten. Bouw- en houtbescherming preventief of curatief, is bij Remmers B.V. altijd duurzaam.

De toekomst, gezamenlijk met partners
Gezamenlijk met haar partners wil Remmers B.V. de toekomst succesvol bepalen. Door continue duurzame groei en een vooruitziende blik met precieze marktkennis zal Remmers B.V. ook in de komende decennia op koers blijven met behoud van zelfstandigheid als familiebedrijf. Met als belangrijkste partners opdrachtgevers, architecten, verwerkers enz. uitwisseling van ervaringen met haar klanten en het persoonlijk op maat gemaakte advies blijven centraal staan, want de tevredenheid en het succes van de klanten is de toekomst. Systeemoplossingen die exact zijn afgestemd op de praktijk en klantgeoriënteerde service en at van kelder tot dak. Met gekwalificeerd, deskundig en bijzonder gemotiveerd personeel benut Remmers B.V. alle mogelijkheden zonder de regionale betrokkenheid en verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen.

Onze missie
Innovatief en toonaangevend zijn in het beschermen en verfraaien van gebouwen.

Onze visie
Door het ontwikkelen van onze mensen en producten, duurzame oplossingen te bieden. Het gebruiksgemak en eindresultaat maken dat iedereen met Remmers B.V. wil werken.

Gedocumenteerde verbetering van onze milieuprestaties

De verplichting tot een continue verbetering van onze milieu-impact is voor Remmers geen holle frase. We evalueren voortdurend ons potentieel tot verbetering en formuleren elk jaar daaruit afgeleide doelstellingen. De maatregelen die daaruit volgen, leiden tot een traceerbare, gedocumenteerde en permanente verbetering van onze milieuprestaties, die kan worden nagelezen in onze milieuverklaring.

Kwaliteit

Kwaliteit is bij Remmers geen toeval, maar het resultaat van teamwork, deskundigheid en zorgvuldigheid. Geen productiebatch verlaat de fabriek zonder grondig getest te zijn. Klanten worden steeds veeleisender, en dat geldt ook voor batchtests. Daarbij gaat het er niet om, door steeds meer uitgebreide correcties een steeds kleiner wordend doel te bereiken, maar integendeel:

hoe minder moet worden gecorrigeerd, hoe beter het is voor een constante productkwaliteit. Dit kan enkel worden gerealiseerd door middel van een naadloze interactie van alle betrokken factoren. Onze bedrijfsvisie wordt in de laatste fase van de verkoop op kwalitatieve wijze vertegenwoordigd door een prestatiegericht netwerk van deskundige adviseurs, die nauw samenwerken met partners in de industrie, met ambachtslieden en doe-het-zelvers.

industrial warehouse

Kwaliteit begint al in de aankoopdienst, bij de keuze van leveranciers en grondstoffen.

Employees in the laboratory

Dit zet zich voort bij het uitwerken en in de praktijk testen van productsamenstellingen door de R&D-afdeling.

Ook in de productie legt Remmers de nadruk op kwaliteit. Remmers investeert permanent in de meeste moderne productie-installaties en -concepten. Dit leidt tot uiterst stabiele en reproduceerbare processen.