©

Oude en bestaande gebouwen

Baksteengevels weer als nieuw – waardebehoud in een systeem

Baksteen is één van de oudste bouwmaterialen sinds mensenheugenis. Een baksteengevel bestaat echter niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. Een hoge vochtopname van één van beide materialen of van allebei is meestal het begin van de schade. Het Remmers beschermingssysteem voor een langdurige bescherming tegen vochtindringing en staat garant voor een optimale duurzaamheid.

De stucgevel is één van de meest gekozen varianten voor een gevel. De reden daarvoor is onder meer de veelzijdigheid in vorm en kleur. Traditionele stucmortels voor de gevel worden vaak op basis van cement en kalk geproduceerd. Daarnaast zijn er warmte-isolatiepleisters die zijn samengesteld uit een warmte-isolerende basislaag en een waterwerende sierpleister. Ze worden toegepast op massieve muren met een gemiddelde dikte en koppelen een goede isolatie aan specifieke bouwfysische eigenschappen.

In tegenstelling tot baksteen of moderne bouwmaterialen is bij een natuursteen niet alleen de vorm, kleur en structuur van de stenen verschillend, maar ook hun fysische en chemische eigenschappen verschillen heel sterk. Het onderhoud van het originele materiaal en een nauwkeurige afstemming van nieuwe reparatiemiddelen zijn daarom bijzonder belangrijk om het materiaal op lange termijn te behouden. Wereldwijd worden Remmers steenverstevigers voor het behoud en de bescherming van waardevolle cultuurhistorische monumentale gebouwen.

Bestaande en oude gebouwen

61 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 492801

Niet-destructieve testmethode

Art.nr. 022001

Verbetering van de mortel op basis van een waterige polymeerdispersie

Art.nr. 040030

Aanbrandmortel conform WTA

Art.nr. 040120

Zoutbufferende poriënstucmortel voor vocht- en zoutbelast metselwerk conform WTA

Art.nr. 040825

Minerale fijne pleister

Art.nr. 067505

Zure reiniger

Art.nr. 067201

Zure reiniger

Art.nr. 067105

Tensideoplossing voor het verwijderen van vuil, vuilkorsten, stof, olie en vet

Art.nr. 066601

Reinigingspasta voor het verwijderen van vele soorten vervuiling

Art.nr. 136801

Afbijt & graffitiverwijderaar

Art.nr. 067305

Bactericide, fungicide en algicide werkend combinatieproduct voor het het reinigen en gronderen van bouwmaterialen met groene aanslag of risico op aangroei

Art.nr. 643805

Diepgrondering met een hydrofoberende en verstevigende werking