Alle filters weergeven

Weergave:

6 referentie(s) gevonden

Referentie

Categorie

Beschrijving

Referentie

Concertgebouw Amsterdam

Amsterdam

Categorie

Waterdicht maken en renoveren van gebouwen

Beschrijving

Boven de Philharmonic Hall (Grote Zaal) en de kleine zaal bevindt zich een ruimte voor podiumtechniek, gescheiden door een verlaagd plafond. Om rekening te houden met de brandveiligheid werd hier een sprinklerinstallatie geïnstalleerd. De vloer of het verlaagde plafond is van hout met diverse aansluitingen op onderstaande trappen. Deze moeten worden beschermd als het sprinklersysteem afgaat. Wij waren op zoek naar een oplossing die goed zou afsluiten en de technische ruimte praktisch ‘waterdicht’ zou maken.

Referentie

SuperHub

Groningen

Categorie

Houtverven

Beschrijving

Alle houten onderdelen moeten dezelfde eindkleur hebben, ook als ze door verschillende bedrijven uit verschillende houtsoorten zijn gemaakt. In samenwerking met de architect en de aannemer coördineerde Remmers het schilderwerk.

Categorie

Vloercoatings

Beschrijving

De vloer werd zo geconstrueerd dat de typische piepgeluiden van autobanden konden worden geneutraliseerd. Om de vloer zo veerkrachtig mogelijk te maken, werden twee producten gebruikt als primer voordat de toplaag werd aangebracht. De gebruikte producten vielen op door hun hoge mechanische belastbaarheid, goede hechting en antislipoppervlak - ideaal voor gebruik in de ondergrondse parkeergarage.

Referentie

De Schoolkerk, Garmerwolde

Garmerwolde

Categorie

Houtcoatings voor kozijnen en houten elementen

Beschrijving

Het nieuwe receptiegebouw naast de schoolkerk heeft een groot raamfront. De raamkozijnen werden behandeld met vernissen met natuurlijk effect om de natuurlijke uitstraling van het Accoya-hout voor lange tijd te waarborgen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De muren in het interieur werden behandeld met Remmers Interieur Beits. Dit wordt aanbevolen voor vochtige ruimten, zoals onder meer badkamers en keukens, en is dus ideaal voor het receptiegebouw, aangezien het ook als café wordt gebruikt.

Referentie

Brouwerij Delft, Delft

Delft

Categorie

Waterdicht maken en renoveren van gebouwen

Beschrijving

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.

Referentie

Kasteel de Haar, Utrecht

Utrecht

Categorie

Gevelbescherming en -renovatie

Beschrijving

Er werd opdracht gegeven tot restauratie van het interieur van het kasteelcomplex, waarbij naast het metselwerk ook ornamenten, zoals beelden, werden gerestaureerd. Dit laatste werd behandeld met Arte Mundit. Door deze behandeling wordt het vuil gereinigd en kan het gemakkelijk worden verwijderd als onderdeel van de opgedroogde massa die ontstaat, zonder het behandelde object in gevaar te brengen. Daarnaast is in dit project Color LA toegepast, waardoor het interieur van Kasteel De Haar door de geringe neiging tot vervuilen ook op de lange termijn aan een hoge visuele standaard zal voldoen.