MB FL 2K - HET TALENT ONDER DE COMPOSIETAFDICHTINGEN

Met MB FL 2K begint een nieuw tijdperk bij de composietafdichtingen. Dit talent combineert de eigenschappen van minerale afdichtingsspecie, flexibele tegellijm en waterdichte voegmortel in één product. De 3-in-1 composietafdichting is geschikt voor uiteenlopende toepassingen en de troeven ervan komen vooral bij renovatieprojecten tot uiting. Ondergronden zoals oude tegelbedekkingen vormen geen enkel probleem voor MB FL 2K. Het volgens ETAG 022 gecertificeerde afdichtingssysteem is toegelaten voor alle waterinwerkingsklassen van W0-I tot W3-I.

picture_MB FL_Adhok_737x552_c-Composing.jpg©

3-in-1: afdichten, lijmen, voegen

MB FL 2K is de nieuwe innovatieve oplossing voor composietafdichting. Hij combineert de eigenschappen van minerale afdichtingsspecie, flexibele tegellijm en waterdichte voegmortel in één product. MB FL 2K biedt tal van voordelen.

  • 3-in-1 - afdichten, lijmen en voegen
  • Composietafdichtingen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten
  • Sterke hechting op tal van ondergronden
  • Voor natuursteen die niet gevoelig is voor verkleuring
  • Voegen in verschillende kleurschakeringen
  • Ontkoppeling van kritieke ondergronden

Talent moet men gebruiken!

Bewezen veiligheid op elk terrein

MB FL 2K kan voor de meest uiteenlopende toepassingen conform de norm worden gebruikt – niet alleen bij renovatieprojecten, maar ook bij nieuwbouw. Het volgens ETAG 022 gecertificeerde afdichtingssysteem kan worden toegepast voor alle waterinwerkingsklassen van W0-I tot W3-I. Zowel badkamers in woningen als commercieel gebruikte doucheruimten en oppervlakken rond zwembaden kunnen met MB FL 2K op een duurzame manier worden afgedicht.

Klassieke composietafdichtingen onder keramische bekledingen hebben meestal één zwak punt. Terwijl de slijtlaag van tegels of platen als waterdicht wordt beschouwd, kan via de minerale voeg toch water in de constructie binnendringen. Wegens de bijzondere samenstelling van het materiaal biedt MB FL 2K een aanzienlijk betere bescherming tegen binnendringend vocht, waardoor het bijzonder geschikt is voor buitenruimten zoals balkons of terrassen.

Afdichten met een goed gevoel!

©
©

Opmars van de composietafdichtingen

Het is geen toeval dat bouwmethoden van afdichtingen in combinatie met tegels en platen de afgelopen decennia steeds meer aan belang hebben gewonnen. Deze oplossingen werden in 1987 geïntroduceerd en hebben sindsdien zowel in de praktijk als in de reglementering een plaats veroverd als courant en bijzonder bestendig afdichtingssysteem. Composietafdichtingen zijn sinds de invoering van de normenreeks DIN 18531-18535 in 2017 uitgegroeid tot de norm in dit segment.
In totaal drie delen van de norm hebben betrekking op afdichtingen met vloeibare afdichtingsmaterialen in combinatie met tegels en platen (afgekort als AIV-F). Met een slijtlaag van tegels en platen kunnen composietafdichtingen overeenkomstig de norm worden gebruikt voor de afdichting van

  • balkons, loggia’s en arcades (DIN 18531 deel 5);
  • interieurs (DIN 18534);
  • containers en bekkens (DIN 18535).

Op een eenvoudige manier afdichten volgens de normen!

Eén product, drie toepassingen – afdichten, lijmen, voegen

Afdichting

Met de minerale afdichtingsmortel wordt elke toepassing ongetwijfeld en met gemak een succes. Dankzij de snelle doordroging kan het werk al na enkele uren worden hervat.

Tegellijm

MB FL 2K scoort vooral dankzij de maximale flexibiliteit en een lange opentijd. Het product is daarom bijzonder geschikt voor gecompliceerde ondergronden zoals oude tegelbekledingen.

Voegmortel

Als waterondoorlaatbare voegmortel is MB FL 2K bijzonder geschikt voor gebruik buiten. Dankzij de lichte basiskleur kan de mortel in andere tinten worden ingekleurd

Eenvoudige oplossingen voor snelle resultaten

Gelaagde afdichting van balkons

1. Hellende vloer (bv. met Betofix R4 EM)

2. Voorbehandelen met Kiesol MB

3. Aanbrandlaag met MB FL 2K

4. Eerste afdichtingslaag met MB FL 2K

5. Verwerking Tape VF

6. Tweede afdichtingslaag met MB FL 2K

7. Ondergrond met MB FL 2K

8. Tegelbekleding

9. Tegels voegen met MB FL 2K

Opmerking: De droge laag moet minstens 2 mm dik zijn en in twee werkfasen worden aangebracht.

Picture MB FL 2K Balcony Nonconform ©

Het talent : MB FL 2K

Meer weten over het talent?

Download onze brochure nu.

Download