©

Afdichting onder tegels

DIN 18534 - de nieuwe afdichtingsnorm voor afdichting voor binnen

Met de invoering van de nieuwe normen voor bouwafdichting werd ook de jarenlang bewezen afdichting in combinatie met tegels in de voorschriften vastgelegd. De basisprincipes voor planning en uitvoering van dit type vochtbestrijding zijn nu vastgelegd in DIN 18534 "Afdichting binnen".

Parallel aan de nieuwe regelementen voor afdichtingen beneden maaiveld zijn er ook in DIN 18534 de ontwerp uitgangsposities in deel 1 van de norm. De andere delen (deel 2 - deel 6) bevatten naast regelingen specifiek voor het materiaal, gedetailleerde informatie over de uitvoering van de afdichting.

In deel 3 van de DIN 18534 staan de voorwaarden eisen voor vloeibaar te verwerken afdichtmaterialen vermeld. Hier zijn naast polymeerdispersies (DM), ook de opbouw van de afdichting van scheuroverbruggende, minerale afdichtingsmortels vastgelegd.

De flexible, polymeergemodificeerde afdichting Remmers MB 2K voldoet aan alle voorschriften in de nieuwe regelgeving van DIN 18534. In combinatie met vliesgelamineerd Voegenband VF biedt Remmers compleet en toegelaten systeem voor vochtbescherming onder keramische tegels.

©

Effectief met MB 2K in combinatie met tegels

Een eenvoudige systeemopbouw met MB 2K spaart materiaal en tijd. Of het nu gaat om een slurry of een spachtel, de nieuwe MB 2K kan door de plastische consistentie heel eenvoudig en gelijkmatig, met een vlak oppervlak, op de af te dichten ondergrond worden aangebracht.

Het nieuwe hechtprocedé zorgt ervoor dat de wachttijden kort zijn. Al na 4 uur is de reactie zo ver gevorderd dat verdere bewerking zonder problemen mogelijk is.

Bewijs

  • Omvangrijke verwerkingstechnische testen voor Remmers Techniek Service (RTS)
  • AbP voor MB 2K als afdichting in combinatie met tegels en plavuizen

Afdichting onder tegels

10 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 3008

Speciale grondering voor kritische ondergronden

Art.nr. 3014

Multifunctionele bouwafdichting Verenigt de eigenschappen van een flexibele, scheuroverbruggende, minerale afdichtingsmortel (MDS) en bitumen afdichtingscoating (PMBC) (U-bericht volgens DIN EN 15814)

Art.nr. 5071

Hoogwaardige premium afdichtingsband van TPE-gecoat, elastisch en stabiel polypropyleenvlies

Art.nr. 0445

Flexibele afdichtingsmortel 1K

Art.nr. 0651

Reinigingsconcentraat voor MB FL 2K

Art.nr. 3005

Vloeibare vertrager voor MB 2K

Art.nr. 2817

Flexibele tegellijm

Art.nr. 3001

3 in 1 - samengestelde afdichting Combineert de toepassing als waterdichting, tegellijm en voegvuller in één materiaal

Art.nr. 6359

Grondering en hechtbrug voor Baseplan

Art.nr. 6358

Vloeregalisatiemortel voor binnen