©

Mechanische reiniging

Een microscopisch fijne en sensitieve reiniging voor elke ondergrond

De Remmers rotec-wervelstraaltechniek is een consequente verdere ontwikkeling van het zogenaamde "Jos"-systeem: de efficiëntie van de reiniging is dezelfde gebleven, maar slijtage van de nozzle is aanzienlijk verminderd.

De rotec-Wervelstraaltechniek

Met behulp van een speciale "turbine" worden bij de rotec-wervelstraaltechniek straalmiddel en eventueel water in rotatie gebracht. Wanneer het roterende mengsel van lucht, water en straalmiddel in aanraking komt met het oppervlak van het bouwmateriaal, ontstaat een tangentieel werkend schuureffect. De straaldeeltjes glijden op het oppervlak; ze worden niet "afgeschoten". Op die manier wordt het vuil verwijderd zonder de minste schade toe te brengen aan de ondergrond. Vuillagen worden geleidelijk aan verwijderd; de reinigingsgraad en intensiteit kunnen vrij worden gekozen.

Typische ondergronden zijn natuursteen, stucwerk, baksteen en beton. Met deze techniek kunnen oppervlakkige vervuiling, maar ook harde korsten, coatings en graffiti worden verwijderd. De methode is zowel geschikt voor historisch waardevolle oppervlakken als voor "normale" gevels.

Dit onderdeel van het rotec-softstraalsysteem is geschikt voor toepassing bij droge, vochtige en natte reiniging. Het reinigingsgraad en intensiteit kunnen worden afgestemd op de vervuilingsgraad. Een mogelijk systeemproduct is de rotec-softstraalunit 25 ltr.

rotec glaspoedermeel is een synthetisch softstraal-granulaat dat speciaal voor de rotec-reinigingsmethode is ontwikkeld. Het is geschikt voor vrijwel elke ondergrond zoals gevoelige en waardevolle te restaureren oppervlakken.

Mechanische reiniging

1 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 524302

Gepatenteerde wervelkrans