rolling machine©

Applicatietechnologieën

Individuele laksystemen en diepgaande expertise in het plannen van installaties

Bij de industriële verwerking worden oppervlaktecoatings vaak met een rol- of een spuitinstallatie aangebracht. Er zijn veel verschillende technieken die afhankelijk van het te coaten object kunnen worden gebruikt: van bij de fabricage gebruikte bekerpistolen via automatische spuitinstallaties tot hoogcomplexe lakstraten. De coatingprocessen zijn meestal procesgestuurd en werken in combinatie met lak- en drooginstallaties. Remmers Industrielacke ondersteunt u graag bij de individuele keuze van het laksysteem en biedt bovendien een diepgaande expertise bij de planning van de installatie.

Automatische spuitinstallaties

Automatische spuitinstallaties kunnen worden gebruikt als een afzonderlijke installatie, of ze kunnen worden gecombineerd met speciale installaties voor voorbehandeling, reiniging, droging en transport tot een complete lakstraat. Voor een constant hoge kwaliteitsstandaard is bij het spuitlakken op een lakinstallatie een nauwkeurig instelling van de volgende parameters vereist: Toevoerdruk pomp, instelling verdunner en viscositeit, materiaaldruk, pomptype en -overbrenging, mondstuk/luchtklep/instelhoek, neveldruk, pistooltype/aantal pistolen/pistoolafstand en -snelheid, verplaatsingssnelheid van de installatie en hoeveelheid materiaal.

Gieten

Gietmachines worden gebruikt voor het aanbrengen van vloeistoffen op vlakke materialen, met name lak en dispersie. Deze machines worden ook gebruikt voor lijm en kleefmiddelen, en zowel voor laksystemen op basis van oplosmiddelen als vrij van oplosmiddelen. Bovendien zijn uitstekend geschikt voor problematische vloeistoffen met hoge viscositeit, een hoog pigmentgehalte, producten op basis van water en stralingsuithardende systemen.

  • Gieten zonder strepen of scheuren dankzij een gepatenteerd gietsysteem
  • Dunne laklaag en tolerantievrije gietfilm
  • Snelle reiniging dankzij modulaire installatie
  • Flexibel inzetbaar door optionele pompen en vulsystemen

rolling machine ©

Rolsystemen

Rolsystemen worden gebruikt voor het aan één zijde aanbrengen van roteerbare coatingmaterialen langs boven op vlakke werkstukken. Daarbij wordt het coatingmateriaal door middel van een roterende rubberen rol aangebracht op het oppervlak van het werkstuk. Het werkstuk wordt met behulp van een transportband op een ondersteuning doorheen de rolmachine geleid. De snelheid van de transportband en van de coatingrollen is daarbij gelijk (installatiesnelheid). Via de instelbare afstand tussen de coatingrol en de doseerrol kan de gewenste hoeveelheid materiaal worden ingesteld. Bovendien kunnen de snelheid en de draairichting (meedraaiend - in tegengestelde richting draaiend) van de doseerrol afzonderlijk worden aangepast. Op die manier kan de hoeveelheid materiaal nog fijner worden geregeld. Voor meerlagige, kleurloze of gekleurde laklagen kunnen in een lakinstallatie verschillende lakrollen worden opgesteld. Tot een lakstraat behoren - naast de rolcoatingmachines voor het aanbrengen van beitsen en lakken - ook de bijbehorende droog- en uithardingsinstallaties.

Certificering van het eco-Instituut

Onze meerlagige UV-systeemopbouw voor parketten, bestaande uit hydro-UV-primer, UV-Acryl-speciale grondlaag, UV-SIS-grondlaag en de UV-Acryl-parket-deklaag werd door het eco-Instituut onderworpen aan een ecologische producttest en werd goedgekeurd. De in de testcriteria opgenomen grenswaarden werden allemaal gerespecteerd. Daarbij ging het voornamelijk om een analyse van de emissies en de ingrediënten.

Verwijzing naar het protocol

©

Highlight: directe en digitale drukopbouw

Op het gebied van de directe en digitale drukopbouw beschikken we over de nieuwste technologieën en technische expertise. Daarbij kunnen drukmachines in bestaande vlakstraten worden geïntegreerd. Een directe drukmachine in plaats van de lakroller in het continu proces verhoogt het technologische vermogen.

Naast de bijna eindeloze mogelijkheden in digitaal printen biedt ook het direct printen een grote vrijheid in design en individualisering. Op die manier kunnen de meest uiteenlopende decors ook in volle kleuren worden uitgevoerd. Het resultaat zijn absoluut homogeen en dekkende oppervlakken, zelfs bij kleine materiaalhoeveelheden - volledig in tegenstelling tot de opbouw van gespoten laklagen.