Voegwerk

De juiste voeg in het metselwerk

Het voegaandeel van een baksteengevel kan tot 20% bedragen. De vorm en kleur van de voegen bepalen dus in grote mate het uitzicht van de gevel. Bovendien hebben de voegen in een bouwwerk een technische functie.

Hun fysieke, mechanische en vooral technische eigenschappen ten aanzien van vocht zijn mee bepalend voor de functionaliteit en duurzaamheid van een baksteengevel. Een intact netwerk van voegen is een absolute vereiste voor een slagregendichte gevel. Vochtindringing leidt tot een grotere vorstbelasting en tot een vermindering van de warmte-isolatie - beide moeten worden vermeden. Remmers voegmortels omvatten een uitgebreid productassortiment bindmiddelsystemen, korrelgroottes en sterktes alsmede keuze in kleur en hydrofiel of hydrofoob leverbaar. Ze kunnen daardoor altijd aangepast aan individuele toepassingen en eisen worden geleverd.


Baksteenvoegen inwassen

De Remmers slurryvoegmortel voor bakstenen bestaat hoofdzakelijk uit twee elementen:

 • Het vernieuwen van voegen met een fijnkorrelige, sulfaatresistente, geharde mortel zonder dat de oude voegen hoeven te verwijderen
 • Waterafstotend maken van de gevel
De met slurry behandelde voeg onderscheidt zich, afhankelijk van de kwaliteit van de mortel en de speciale techniek voor het aanbrengen, door een uitstekende en duurzame hechting met de voegzijkanten. De methode is uiterst efficiënt, omdat het verwijderen van de oude voegen wegvalt - de tijd die nodig is voor het wegkappen en uitsnijden van de voegen valt ook weg; mogelijke beschadigingen aan de randen van de bakstenen zijn uitgesloten. Ook het aanbrengen van de mortel in de voegen gebeurt, in vergelijking met het conventioneel voegen, met veel minder inspanning. Een extra voordeel: ook smalle voegen en zelfs kleine scheurtjes worden volledig met de slurry afgedicht. De bottom line: ongeveer 25% tijd- en kostenbesparing in vergelijking met traditionele nieuwe voegen en bovendien een langere levensduur.

 • Voorimpregneren

  Funcosil SNL door middel van lage druk vloeien zat, verzadigend opbrengen.

 • Slurry aanbrengen

  Na ongeveer vier dagen FM FS (Voegslurry) over het volledige vlak met rubberen spaan aanbrengen. Overtollig materiaal verwijderen.

 • Verdichten en egaliseren

  Vervolgens met een rood sponsbord de slurry aandrukken en egaliseren.

 • Nareinigen

  Ca. 30 tot 60 min. na het aanbrengen van de slurry met een geel sponsbord (diagonaal trekken) het oppervlak reinigen.

 • Laatste reiniging

  In een vroeg stadium van de uitharding de laatste reiniging met schoon water.

 • Na-impregneren

  Na 8 dagen de droge gevel volledig na-impregneren met Funcosil SNL.

Voegwerk

6 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 060201

Kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan

Art.nr. 102725

Kalkcement-voegmortel voor nieuwbouw

Art.nr. 106525

Kalkcement-voegmortel voor renovatie

Art.nr. 102225

Traskalkcement-voegmortel

Art.nr. 043525

Slurry voor het invoegen van baksteen

Art.nr. 104625

Cementvrije voegmortel