©

Verven

Dekkend of transparant – alternatief voor een hydrofobering

Als alternatief voor een hydrofoberende impregnering kan de gevel ook waterafstotend worden gemaakt door een dekkende of transparante siliconenharsverf, zoals dat in bepaalde regio's zelfs gebruikelijk is. Dat verandert uiteraard het karakter van een gevel, maar het is een uiterst efficiënte en goed te onderhouden mogelijkheid – soms de enige – om metselwerk tegen vochtindringing te beschermen.

In de afgelopen decennia werden veel bouwwerken, deels om verschillende redenen, met siliconenharssystemen beschermd tegen verwering. Bij veel behandelde baksteengevels werd daarbij teruggegrepen op dekkende systemen, en bij sommige ook op transparante. Daarbij is helemaal transparant niet haalbaar. Zeer dampopen siliconenharsverven of -mortels hebben altijd een "half-transparant" karakter dat uiterst voorzichtig gepigmenteerd moet worden, dat wil zeggen met zeer weinig. Hiermee kan echter wel een "natuurlijke" uitstraling van de gevel worden bereikt, wat met een dekkend verfsysteem niet mogelijk zou zijn.

Coating

7 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 643805

Diepgrondering met een hydrofoberende en verstevigende werking

Art.nr. 064230

Grondering met hydrofoberende werking

Art.nr. 056010

Gevulde "echte" siliconenverf

Art.nr. 640005

Premium siliconenharsverf met filmbescherming tegen alg- en schimmelaangroei op de afwerking

Art.nr. 647105

Half transparante, vullende, "echte" siliconenverf

Art.nr. 647605

Half transparante, "echte" siliconenverf

Art.nr. 22380020

2-componentige organische dispersie voor de decoratieve bekleding van gevelelementen met de kleur en de structuur van natuursteen