©

Bescherming tegen regen

Betrouwbaar en duurzaam tegen vocht

Betrouwbare bescherming voor droog metselwerk

Water speelt bij de verwering van minerale materialen een heel belangrijke rol. Het doel van een hydrofoberende impregnering is overduidelijke vermindering van de capillaire wateropname, zoals dat bijv. bij regen of spatwaterbelasting zich voordoet. Een hydrofoberende behandeling is één van de meest zinvolle maatregelen ter voorkoming van schade, die wordt veroorzaakt door de capillaire wateropname bij neerslag of spatwater respectievelijk verergering van al zichtbare schade. Bovendien betekent reducering van het vochtgehalte in bouwmaterialen een verbetering van de warmte-isolerende eigenschap van het gevelmetselwerk. Met een Funcosil hydrofoberende impregnering beschermt u uw baksteengevel tegen schade en bespaart u waardevolle energie.

De werking van een hydrofoberende impregnering is gebaseerd, onafhankelijk van de samenstelling van de werkzame stof, op het verminderen van de aantrekkingskracht tussen de poriënwand en watermoleculen die binnendringen. Door de wisselwerking terug te brengen, wordt de capillaire zuiging omgezet in een daling. De mogelijkheden en eigenschappen van een hydrofobeermiddel op basis van organosilicium zijn zeer groot. Het gekozen materiaal moet daarom op de vereisten van de ondergrond worden afgestemd. Vroeger waren hydrofobeermiddelen altijd vloeibaar en daardoor alleen geschikt op zwak zuigende baksteen. Met de Funcosil FC crèmetechnologie, die alle ondergronden de tijd geeft om de nodige beschermende werkzame stof op te nemen, heeft Remmers dit probleem opgelost.

©

Waterwerendheid en dampdoorlatendheid

Wat levert een hydrofobering op?

In een waterbak wordt een dun glazen buisje geplaatst. Door capillaire krachten zal het water in het glazen buisje naar boven stijgen. Wordt het glazen buisje hydrofoob gemaakt dan ontstaat het omgekeerde effect. Het water wordt niet langer "opgezogen" maar wordt naar beneden gedrukt.

Omdat dit het resultaat is van enkel één moleculair laagje op nano-schaal van de Funcosil impregnering op de wanden van de poriën, wordt de transport van lucht en waterdamp niet beperkt. De dampdoorlatendheid blijft verder volledig behouden.

Bescherming tegen regen

10 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 492801

Niet-destructieve testmethode

Art.nr. 495401

Apparatuur voor het non-destructief testen van de wateropname en effectiviteit van een hydrofoberende impregnering

Art.nr. 071101

Waterafstotende impregnering op basis van silaan

Art.nr. 060201

Kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan

Art.nr. 060405

Kleurloze, hydrofoberende impregnering op basis van silaan/siloxaan, speciaal voor oplosmiddelgevoelige bouwmaterialen en aansluitingen

Art.nr. 061405

Hydrofoberende impregnering op basis van silaan/siloxaan in waterige emulsievorm.

Art.nr. 060705

Kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan

Art.nr. 062330

Waterafstotende impregnering op basis van silaan-/siloxaan, watergedragen, in emulsievorm

Art.nr. 066030

siliconenvrije, hydrofoberende impregnering

Art.nr. 070705

Waterafstotende impregnering in crèmevorm