©

Peel-off pasta voor historische gevels

Clean Galena

Het gaat hier om een reinigingsmiddel in de vorm van een pasta die naast het substraat ook actieve reinigingsstoffen bevat. Bij de verwerking wordt vervuiling van de ondergrond opgelost en samengebonden met de oplosmiddelen in de kompressen. Het reinigingsproces is klaar wanneer het kompres nagenoeg volledig is opgedroogd. Deze pasta’s kunnen in combinatie met verschillende actieve stoffen gebruikt worden, bijv. voor het verwijderen van teer, roestvlekken, gipskorsten, vetresten, residuen van zware metalen, enz.

©

Voordelen van een peel-off pasta

  • Weinig tot geen vochtbelasting
  • Geen stof
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
  • Binding van schadelijke stoffen in de kompressen, waardoor deze eenvoudig zijn te verwijderen

Clean Galena – peeling als reiniging van historische oppervlakken

Clean Galena is een emissievrij, plastisch reinigingskompres. Clean Galena bevat geen ammoniumcarbonaat en EDTA. Als werkzame stof worden verschillende biologisch afbreekbare en in de levensmiddelenindustrie toegepaste complexvormers gebruikt (stoffen die met verschillende metaalionen kunnen verbinden, zoals ijzer, koper, lood en andere zware metaalionen). Ze worden op een dusdanig wijze gecombineerd, dat het reinigingseffect van elke afzonderlijke werkzame stof wordt versterkt. Als substraat dient bentoniet, een gelaagde silicaat die door absorptie en elektrochemische processen verschillende opgeloste stoffen en colloïden verbindt. Het regelt bovendien het vochttransport tijdens het reinigingsproces met behulp van een kleine hoeveelheid cellulose. Na een dag – of iets langer bij zeer lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid – droogt het kompres uit en komt het los van de ondergrond. Het opgedroogde materiaal kan vervolgens worden verwijderd conform de plaatselijke geldende voorschriften. Alleen vuil dat van de gevel wordt verwijderd, is van belang, niet het kompresmateriaal zelf.

Verschillende laboratoriumtests hebben bovendien bewezen dat Clean Galena een uitermate geschikt reinigingsmiddel is, niet alleen voor natuursteen, maar ook voor vervuilde baksteen.

Clean Galena

3 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 066101

Reiniger voor een emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 066201

Reiniger voor emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 496901

Apparatuur voor niet-destructief onderzoek naar loodverontreiniging van gevels

Clean Galena

Verdere informatie vindt u in onze brochure.