SuperHub Supermarket©

SuperHub

SuperHub

Groningen

In de wijk Groenewei in Meerstad, Groningen, is de SuperHub Meerstad ontwikkeld: een moderne markthal die zich kenmerkt door een draagconstructie die geheel uit hout bestaat. De kruisvormige houten kolommen en balken in het dak geven het gebouw een kathedraalachtige uitstraling. De grote overspanning en een plafondhoogte van negen meter zorgen voor een licht en ruimtelijk effect. Vooral de overkapping valt op door zijn elegante kolommen en netvormige houten spanten.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Houtbescherming - houten huizen / houten gevels Houtbescherming - woonruimtes / binnenafwerking Houtbescherming
Objecttype:
Winkelpanden
Korte beschrijving:
Alle houten onderdelen moeten dezelfde eindkleur hebben, ook als ze door verschillende bedrijven uit verschillende houtsoorten zijn gemaakt. In samenwerking met de architect en de aannemer coördineerde Remmers het schilderwerk.
Oppervlakken:
1150 m2
Architect:
De Zwarte Hond / MWPO Ontwikkeling
Verwerker:
Heko Spanten & Veteka
Opdrachtgever:
Merken Bouw
Adres:
Groningen
Datum / Voltooiing:
2024
Rondleiding mogelijk?
Nee

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • SuperHub Supermarket©
  • SuperHub Supermarket©
  • SuperHub Supermarket©
  • SuperHub Supermarket©
  • SuperHub Supermarket©
  • SuperHub Supermarket
  • SuperHub Supermarket
  • SuperHub Supermarket
  • SuperHub Supermarket
  • SuperHub Supermarket
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen
Het nieuwe receptiegebouw naast de schoolkerk heeft een groot raamfront. De raamkozijnen werden behandeld met vernissen met natuurlijk effect om de natuurlijke uitstraling van het Accoya-hout voor lange tijd te waarborgen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De muren in het interieur werden behandeld met Remmers Interieur Beits. Dit wordt aanbevolen voor vochtige ruimten, zoals onder meer badkamers en keukens, en is dus ideaal voor het receptiegebouw, aangezien het ook als café wordt gebruikt.
Verder lezen
Er werd opdracht gegeven tot restauratie van het interieur van het kasteelcomplex, waarbij naast het metselwerk ook ornamenten, zoals beelden, werden gerestaureerd. Dit laatste werd behandeld met Arte Mundit. Door deze behandeling wordt het vuil gereinigd en kan het gemakkelijk worden verwijderd als onderdeel van de opgedroogde massa die ontstaat, zonder het behandelde object in gevaar te brengen. Daarnaast is in dit project Color LA toegepast, waardoor het interieur van Kasteel De Haar door de geringe neiging tot vervuilen ook op de lange termijn aan een hoge visuele standaard zal voldoen.
Verder lezen