©

Elektrostatische opladingen en ontladingen ontstaan al bij kortstondig contact tussen twee oppervlakken. Dit genereert een elektrostatische lading die zich ontlaadt bij aanraking met een ander oppervlak. In een ruimte zonder elektrisch geleidende vloer leidt statische ontlading mogelijk tot beschadiging van apparatuur of letsel bij personen in die ruimte. Het is daarom erg belangrijk om zulke situaties te vermijden en met de elektrisch geleidende vloercoatings van Remmers is dit mogelijk.

Wat is een ESD vloer?

Een elektrisch geleidende vloer, ook wel bekend als een ESD-vloer, is een vloersysteem dat schade aan apparaten of personen door statische ontladingen helpt voorkomen. ESD staat voor Electrostatic Discharge. De vloeren zijn essentieel in omgevingen zoals fabrieken die elektronische componenten produceren, laboratoria, computerkamers, ziekenhuizen en zelfs in sommige gebieden van de luchtvaart- en auto-industrie. Ze helpen bij het voorkomen van schade aan gevoelige apparatuur, storingen en zelfs potentieel gevaarlijke vonken.

Hoe kies ik de juiste ESD of AS vloer? Remmers helpt je graag!

Lees nu onze nieuwste blogartikelen over het kiezen van de juiste geleidende vloer.

Van de architect tot de Plant Manager: iedere partij treft de nodige maatregelen en voorzieningen om medewerkers en materialen te beschermen. Een goede vloer is letterlijk de basis van een veilig en efficiënt productieproces. Maar hoe weet je welke vloer je precies nodig hebt? Wie op zoek gaat naar een industriële vloer, komt ongetwijfeld de termen ESD en AS tegen. Wij leggen je in deze blog graag uit wat ESD en AS inhouden. 
Een geleidende vloer is de basis van een veilige werkomgeving waar werknemers en producten goed beschermd zijn tegen elektrostatische schokken. ESD en AS vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, elk met hun specifieke eigenschappen. Om de juiste vloer te kiezen, is het van belang om jouw wensen en eisen omtrent jouw nieuwe industriële vloer goed in kaart te brengen. Met deze blog weet je in vijf stappen waar je op moet letten. 

De voordelen van ESD vloeren van Remmers

De ESD vloeren van Remmers brengen vele voordelen met zich mee, zowel voor bedrijven die last hebben van elektrostatische spanning als voor de verwerkers van ESD vloeren. We zetten ze graag voor u op een rij:

Voordelen voor bedrijven

 • Systeemoplossingen op maat voor elke toepassing
 • Veilig en duurzaam
 • Hoge mechanische weerstand
 • Snel en eenvoudig te plaatsen, zonder verbindingen
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Optioneel ook slipbestendig
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Fysiologisch veilig na volledige uitharding, vrij van nonylfenol en emissiearm
 • Mengbaar in iedere kleur

Voordelen voor verwerkers

 • De vloercoating is eenvoudig aan te brengen
 • Er is minder kans op fouten
 • Bespaar tijd en verbruik minder materiaal
 • Sluit
 • Maatwerkoplossingen voor nieuwbouw/renovatie
 • 5+5 garantie: uitmuntende kwaliteit en uitvoerige tests door onafhankelijke MAAT Ingenieurs
 • Remmers heeft meer dan 70 jaar ervaring en knowhow
 • Voor, tijdens en na: altijd deskundig advies
©

Vertrouwen op onafhankelijke expertise

Gegarandeerd veilig met het Remmers 5+5 garantieconcept

In samenwerking met MAAT Ingenieurs bieden we een unieke garantie aan voor al onze ESD vloeren. We geloven én beloven dat onze elektrisch geleidende vloeren gegarandeerd hun werk blijven doen, zodat u zich gedurende de gemiddelde levensduur van 10 jaar geen zorgen hoeft te maken om de werking en veiligheid van uw ESD vloer. Met dit unieke concept bieden we een onderhouds- en garantiecontract van 5+5 jaar aan, waarin we advies geven, leveren, keuren en onderhouden.

Meer weten over onze garantie? Klik dan op onderstaande button!

Ontdek het garantieconcept* voor ESD/AS-vloeren van Remmers

Waar bestaat een ESD vloer uit?

Net als ieder ander vloersysteem van Remmers, bestaat een ESD vloer uit diverse lagen:

 1. Primer: een primer zorgt voor een goede hechting van de ESD-vloer aan de ondergrond. Welk type primer u nodig heeft, verschilt per type ondergrond en de staat ervan.
 2. Schraaplaag: met een schraaplaag egaliseert u de ondervloer. Om te zorgen voor goede geleiding is het belangrijk dat de laagdikte van de vloer constant is.
 3. Koperstrips: de koperstrips voeren de geleiding veilig af naar de aarde.
 4. Aansluitpunten aarding
 5. Geleidende laag: een epoxy conductive layer van koolstofvezels zorgt voor een veilige geleiding van de statische lading.
 6. Coating: met een coating werkt u de vloer af. U heeft de mogelijkheid om hier antislip eigenschappen of een sealer aan toe te voegen.

Remmers producten voor elektrisch geleidende vloeren

In het ruime assortiment van Remmers vindt u diverse producten om elektrisch geleidende vloeren mee samen te stellen. In de basis heeft u alle producten nodig om de diverse lagen te creëren, zoals we eerder op deze pagina beschreven. Welke exacte producten u het beste kunt gebruiken voor welke toepassing of industrie, leest u in onze brochure.

Heeft u vragen over de geschiktste producten of wilt u meer weten over onze ESD vloeren? Neem gerust contact met ons op via info@remmersbv.nl of 055 303 4800.

Elektrisch geleidende vloeren

23 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 606601

Systeembestanddelen conform PBV

Art.nr. 664625

Geleidend kwartszand

Art.nr. 697626

Elektrisch geleidende coating

Art.nr. 639411

Geleidende, gepigmenteerde verzegeling

Art.nr. 667111

Watergedragen geleidende coating

Art.nr. 670111

Watergedragen, geleidende coating

Art.nr. 668726

Elektrisch geleidende coating (ESD)

Art.nr. 666831

ESD-coating

Art.nr. 142711

Transparante grondering en epoxyhars voor systemen met verplichte toelating

Art.nr. 122413

Gepigmenteerde grondering en basislaag

Art.nr. 683826

ESD-coating met harde korrels

Art.nr. 636103

Transparante grondering en epoxyhars

Wilt u meer weten over de benodigde Remmers-producten per type vloer? Klik dan op de desbetreffende vloer hieronder of neem contact met ons op.

Remmers ESD vloeren voor iedere industrie

Onze elektrisch geleidende vloeren zijn breed inzetbaar en daardoor geschikt voor vele uiteenlopende branches en sectoren. Voorbeelden hiervan zijn cleanrooms, chemische industrie, ATEX-zones, voedingsindustrie, zorgsector, laboratoria, operatiezalen, farmaceutische industrie, machinebouw, elektronica-industrie, EPA-zones, auto- en toeleveringsindustrie en nog veel meer.

Waarom heb ik een ESD vloer nodig?

Elektronische componenten zoals micro-elektronica zijn tegenwoordig steeds kleiner en daardoor gevoeliger voor ESD-schade. Zelfs de meest minimale ontladingen kunnen storingen of volledige uitval van onderdelen veroorzaken, wat vaak pas merkbaar is bij gebruik van het eindproduct. Dit kan resulteren in hoge kosten door defecten of terugroepacties.

Daarnaast vormen explosieve stoffen zoals chemicaliën, stof of gassen een aanzienlijk risico, aangezien vonken kunnen leiden tot brand, explosies of financiële verliezen. Door gebruik te maken van hoogwaardige ESD-coatingsystemen van Remmers vermindert u deze risico’s aanzienlijk. Een ESD-vloer zorgt ervoor dat de oplading bij personen niet boven de 100 volt uitkomt en de weerstand van het systeem onder de 10 tot de macht 8 Ohm blijft. Wilt u meer weten over het voorkomen van statische ontladingen door middel van elektrisch geleidende vloeren? Neem dan contact met ons op via info@remmersbv.nl of 055 303 4800.

Handige tips en informatie

Om u optimaal te helpen bij het vinden van de juiste producten en vloersystemen voor uw specifieke situatie of klus, vind u hieronder handige informatie en tips van onze experts: