High performance vloeren voor de voedingsmiddelenindustrie
AdobeStock_70147542.jpeg

Solide & sterke industriële vloeren conform HACCP

Eén van de meest veeleisende industriële sectoren voor vloeren is de voedselverwerkende industrie. Zo moeten vloeren voor de voedselindustrie bijvoorbeeld aan de HACCP-normen voldoen. Naast mechanische en chemische belasting, vormen ook hoog oplopende temperaturen vaak een probleem. Dit alles moet in overeenstemming zijn met de vereiste en wettelijke hygiënevoorschriften. Wat voor vloeren zijn dit en welke voordelen bieden ze? We leggen u graag uit welke Remmers food vloeren het meest geschikt zijn voor uw situatie.

De PU-betonvloeren van Remmers, Crete genoemd, zijn de perfecte oplossing voor alle afdelingen waar de vloer onderhevig is aan enorme thermische, chemische en mechanische belastingen en dus een extreem hoge weerstand moet hebben.

Dankzij het ruime aanbod en inzetbaarheid van deze systemen kan er rekening gehouden worden met de meest uiteenlopende belastingen. Zo kan het oppervlak van de vloer bijvoorbeeld met instrooimaterialen gestructureerd worden om een slipweerstand te verkrijgen die aan de geldende richtlijnen voldoet. De voordelen van Remmers Crete in een notendop: 

  • HACCP conform
  • Extreem hoge chemische en mechanische weerstand
  • Temperatuurbestendigheid tot 180°C
  • Diverse antislip coatings mogelijk
  • Testrapport „Survival Listeria monocytogenes“
  • Naadloos, vloeistofdicht en veilig
©

Vloeren zonder zorgen

Erkende partners in heel Europa

Voor de plaatsing van onze gietvloeren doen we beroep op een uitgebreid netwerk aan erkende partners binnen heel Europa. Succes gegarandeerd!

Oplossingen op maat

Vloeren voor de levensmiddelenindustrie moeten aan een groot aantal eisen voldoen. Remmers systemen bieden oplossingen op maat met alle vereiste eigenschappen.

HACCP conform

HACCP is van essentieel belang voor de voedingsindustrie. Deze normen waarborgen de voedselveiligheid door het identificeren en beheersen van mogelijke gevaren in het productieproces.

Robuust en slijtvast

De HACCP vloercoatings van Remmers zijn ontwikkeld om meest zware mechanische, chemische en thermische belastingen te weerstaan in elke sector van de voedings- en drankenindustrie.

HACCP vloeren van Remmers

Onze industriële vloersystemen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de meest veeleisende omstandigheden en hebben een bewezen staat van dienst in diverse sectoren. De Remmers vloersystemen voor de voedings- en drankenindustrie beiden een ongeëvenaarde weerstand tegen agressieve chemicaliën, schokken en temperatuurverschillen. Onze vloeren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de meest extreme belastingen en toch jarenlang mee te gaan.


Wij begrijpen dat elke sector en toepassing unieke eisen stelt aan een vloer. Of het nu gaat om het weerstaan van hoge temperaturen tot 180°C of het voldoen aan de strengste hygiëne- en reinigingsnormen, onze vloeistofdichte vloeren bieden de perfecte oplossing. Bovendien zorgen ze voor een veilige werkomgeving, met verschillende opties voor antistatische en antislip coatings.


Het type belasting is doorslaggevend in uw keuze voor een epoxy vloer of een PU-beton vloer. Wij adviseren u graag!

PU-beton coatingvloeren

Remmers Crete

Voor productiehallen en opslagruimtes raden wij onze PU-beton coatingvloeren aan. Deze vloeren zijn de ideale oplossing voor afdelingen waar de vloer onderhevig is aan zware thermische, chemische en mechanische belastingen. De vloeren moeten dus een enorme weerstand hebben.

We bieden vloeren die de meest uiteenlopende belastingen kunnen verdragen, waardoor het mogelijk is om deze HACCP vloeren aan te passen aan de geldende richtlijnen binnen uw voedselindustrie. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een hogere slipweerstand te hebben? Dan is het mogelijk om de vloer te structureren met instrooimaterialen die voor een antislip vloer zorgen.

©

Epoxy coatingvloeren

Duurzaam & veilig

Voor ruimtes met een matige chemische of thermische belasting, zoals magazijnen, gangen en laboratoria, hebben epoxy coatingvloeren de voorkeur. Het is namelijk niet altijd nodig om een vloer te leggen die bestand is tegen extreem hoge temperaturen. In dat geval zijn de epoxy coatingvloeren met hoge mechanische bestendigheid van Remmers een uitkomst. Deze zijn getest en gecertificeerd voor de voedingsindustrie. Het is een betaalbaar systeem, met een combinatie van speciale bindmiddelen en vulstoffen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende vloeren te ontwikkelen, afhankelijk van de toepassingsgebieden.

Industriële epoxyvloeren kunnen ook geleidend worden opgeleverd, voor een maximale bescherming van mens en machine. Een elektrisch geleidende vloer, ook wel bekend als een ESD-vloer, is een vloersysteem dat schade aan apparaten door statische ontladingen helpt voorkomen. ESD staat voor Electrostatic Discharge. Ze helpen bij het voorkomen van schade aan gevoelige apparatuur, storingen en zelfs potentieel gevaarlijke vonken. Anderzijds zijn er ook antistatische vloeren, AS-vloeren genaamd. Dit type vloer zorgt voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Een ESD/AS-vloer in de voedingsindustrie kan essentieel zijn in volgende situaties:

  • Magazijnen met volautomatische pallethandling door een Automated Guided Vehicle (AGV)
  • Verpakkingsruimtes van gedroogde voedingsmiddelen die statische elektriciteit genereren
  • Ruimten waar de kwaliteitscontrole gebeurd door geavanceerde elektronische systemen
  • Productieruimtes van bijvoorbeeld meel, suiker of cacao waarbij fijne deeltjes in de lucht explosiegevaar kunnen creëren
©

Vragen of advies?

Wij adviseren u graag!

Noord-West Nederland

Account Manager Flooring

Rob Vlegels

r.vlegels@remmersbv.nl +31 (0)6 53 75 66 94
Noord-Oost Nederland

Account Manager Flooring

Freek Heersping

f.heersping@remmersbv.nl +31 (0)6 22 52 39 00
Zuid Nederland

Account Manager Flooring

Marc Hogema

m.hogema@remmersbv.nl +31 (0)6 53 14 85 92
Vlaanderen & Wallonië

Account Manager Flooring

Wilfried Smolders

wilfried.smolders@remmers.be +32 (0)472 11 06 40

Industrievloer laten plaatsen zonder zorgen?

Vraag hier uw gratis offerte aan bij één van onze erkende partners!

Klik hier

©