Onderwerp: Bouwbescherming/Kunststofvloeren

De voordelen van een ingrijpende energetische renovatie

De samenleving wordt in hoog tempo duurzamer en dit heeft ook verstrekkende gevolgen voor de bouwsector. Zo worden er momenteel steeds meer energiebesparende maatregelen toegepast met als doel de levensduur van gebouwen en constructies te verlengen. De doelstelling van de Nederlandse overheid is dat gebouwen in heel Nederland tegen 2050 volledig energieneutraal zijn. Dit betekent echter niet dat gebouwen aan kwaliteit zullen inboeten. Integendeel, ze krijgen een kwaliteitsinjectie op vlak van thermische en akoestische prestaties.

De voordelen van energetisch renoveren

Energetisch renoveren brengt op korte termijn een stroom aan positieve effecten teweeg. Een lagere energiefactuur is er één van. Goede isolatie voorkomt warmteverlies in de woning en nieuwe verwarmingssystemen zijn vaak zuiniger dan oude ketels. Onlosmakelijk hiermee verbonden is een lagere CO2-uitstoot. Want wie minder verwarmt, stoot automatisch minder koolstofdioxide uit. Door te kiezen voor duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, kan het rendement daarbovenop aanzienlijk worden verhoogd. Bovendien resulteert een energiezuinige renovatie direct in een hogere woningwaarde. Dankzij een gunstige EPC-score kan de woning immers tegen een hogere prijs worden verkocht. Maar ook wie niet verkoopt, heeft baat bij een energiezuinige renovatie. Gerenoveerde huizen blijven langer warm in de winter en koel in de zomer. Het woon- en thermisch comfort in de woning worden op die manier gevoelig verhoogd. Ook koude tocht en geluidsoverlast behoren tot het verleden. Tot slot hebben goed geïsoleerde woningen een gezond binnenklimaat, omdat mechanische ventilatie ervoor zorgt dat vochtige binnenlucht wordt afgevoerd en frisse lucht van buiten naar binnen wordt gezogen.

Het iQ-Therm-principe van Remmers

Remmers loopt als fabrikant van saneersystemen voorop in deze energetische transitie. iQ-Therm van Remmers biedt de unieke combinatie van verwerkingszekerheid, bewezen capillairactieve calcium-silicaatwerkstof met de hoge warmte-isolatieprestatie van organische schuimen. Het systeem zorgt met de vochtbufferende absorptielaag bovendien voor regulering van de luchtvochtigheid, die waarborg staat voor een aangename temperatuur en een goede bescherming biedt tegen schimmelvorming.

  • Uitstekende isolatie-eigenschappen (λ = 0,031 W/mK)
  • Absoluut capillair actief en dus 100% veilig ten aanzien van vocht en schimmel
  • Luchtvochtigheidsregulerend, zorgt voor een aangenaam kamerklimaat
  • Reduceert duidelijk en duurzaam de verwarmingskosten
  • In alle gebouwen en woonruimtes toepasbaar, zonder dat de buitengevel verandert
  • Extreem geringe laagdikte, eenvoudig te verwerken, ook partieel te gebruiken
  • Positieve eco-balans, getest door het Instituut voor Bouw en Milieu (Duitsland)

Meer leren over energetisch renoveren of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 55 303 4800 of mail naar info@remmersbv.nl.