©
Onderwerp: Bouwbescherming/Kunststofvloeren

Reiniging en onderhoud van industriële vloeren

donderdag, 28.03.2024

Advies voor het onderhoud van industriële vloeren

Meer informatie
High performance industrievloeren
Vloercoatings in de voedingsindustrie

Om te beginnen, wat is een industriële vloer?

De term industriële vloer is een verzamelwoord voor vloeren met een veelzijdig gebruik. Alle vloeren die niet voor woningen of straten worden gebruikt, worden tot industriële vloeren gerekend.

Waarom is het onderhouden van industriële vloeren zo belangrijk?

Het onderhouden van industriële vloeren is cruciaal om zowel de functionaliteit als het representatieve aspect te waarborgen. Een schone en goed onderhouden vloer is niet alleen functioneel, maar dient ook als het visitekaartje van een bedrijf in de industriële sector.

Waarom is het van cruciaal belang dat vloersystemen in de chemische en farmaceutische industrie goed te reinigen zijn?

In de chemische en farmaceutische industrie worden talloze agressieve stoffen gebruikt tijdens het productieproces, zoals minerale oliën, vetten, bijtende zuren en logen. Het is daarom essentieel dat vloersystemen in deze omgevingen goed te reinigen zijn. Een grondige reiniging is nodig om eventuele resten van deze stoffen te verwijderen en om een hygiënische en veilige werkomgeving te behouden. Bovendien kan een effectieve reiniging helpen om de kans op contaminatie van producten te minimaliseren, wat cruciaal is voor de kwaliteit en veiligheid van de eindproducten. Daarom moeten vloersystemen niet alleen bestand zijn tegen chemische en mechanische belastingen, maar ook vloeistofdicht en scheuroverbruggend zijn om een gemakkelijke en grondige reiniging mogelijk te maken, wat bijdraagt aan een veilige en efficiënte productieomgeving.

Waarom is het van essentieel belang dat vloersystemen in de voedingsindustrie goed te reinigen zijn?

In de voedingsindustrie is het waarborgen van onberispelijke hygiëne een absolute prioriteit, aangezien zelfs de kleinste besmetting met pathogene bacteriën zoals Listeria ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengt en kan leiden tot voedselvergiftiging. De aanwezigheid van Listeria in de productieomgeving vormt een significante uitdaging en kan zelfs leiden tot langdurige stopzetting van de productie. Daarom moeten vloersystemen in deze industrie perfect decontamineerbaar zijn, om een snelle en grondige reiniging  mogelijk te maken en de voedselveiligheid te waarborgen.

Hoe reinig je effectief anti-slip vloeren?

De reiniging van anti-slip vloeren vereist vaak meer aandacht en specifieke methoden in vergelijking met gladde vloeren. Bij anti-slip vloeren kan vuil zich gemakkelijker ophopen in de reliëfs van het oppervlak, wat een grondigere reiniging vereist om volledige hygiëne te garanderen. Bij extreme grofheid is het gebruik van hogedrukreiniging of stoomreiniging soms noodzakelijk om vuil effectief te verwijderen uit de groeven en textuur van het oppervlak.

Kun je wat meer vertellen over het belang van correct en regelmatig onderhoud?

Correct en regelmatig onderhoud beschermt niet alleen de vloer zelf, maar verlengt ook aanzienlijk de levensduur ervan. Door dit proces blijft de uitstraling van de vloer behouden, wat essentieel is, vooral in de industriële sector waar professionaliteit hoog in het vaandel staat.

Hoe kan je vanaf het ontwerpproces je al voorbereiden?

Een onderhoudsspecialist kan waardevolle inzichten bieden in het ontwerp van de vloer, waardoor preventieve maatregelen effectiever kunnen worden geïntegreerd. Hierdoor kunnen potentiële problemen in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en aangepakt, wat op lange termijn kosten en moeite bespaart.

Tot slot, welke boodschap zou je willen meegeven aan bedrijven die nog aarzelen om tijd en middelen te investeren in het onderhouden van hun industriële vloeren?

Een goed onderhouden vloer is niet alleen een investering in de esthetiek van een bedrijf, maar ook in de veiligheid en duurzaamheid. Het draagt bij aan de algehele professionele uitstraling en verlengt de levensduur van de vloer. Het is een keuze die zichzelf op de lange termijn zeker terugbetaalt.

Als je op zoek bent naar industriële vloeren die voldoen aan de hoogste hygiënische normen, ontdek dan de innovatieve oplossingen van Remmers Crete en epoxy vloersystemen. Onze systemen bieden niet alleen uitstekende scheuroverbrugging, maar ook een ongeëvenaarde weerstand tegen een breed scala aan chemicaliën.

Met het oog op gemakkelijk onderhoud zijn onze vloersystemen ideaal voor de veeleisende omgevingen van de industrie. Door te kiezen voor Remmers, investeer je in de duurzaamheid en veiligheid van je bedrijf.