©

Duurzame waterdichting van gebouwen

Innovatieve waterdichting met Remmers

Remmers onderscheidt zich door zijn breed bereik. Duizenden klanten over de hele wereld genieten van de synergie van knowhow, methodiek en ervaring. En dat al meer dan 70 jaar.

Onze systeemoplossingen lenen zich voor het waterdicht maken van diverse gebouwen. Van de infrastructuur en civiele bouw over monumentaal erfgoed tot woningen en parkeergarages, voor elk project hebben wij de gepaste oplossing. Daarnaast verlenen wij ook technisch advies aan al onze klanten. Zo is een efficiënte verwerking en kwalitatief eindresultaat een garantie.

©
©

De nadelige invloed van vocht in gebouwen

Vocht is de oorzaak van de meeste soorten schade aan gebouwen. De geschiktheid en levensduur van een bouwwerk hangen dan ook in grote mate af van zijn waterdichtheid. Dat geldt voor daken, gevels, sokkels en vooral ook voor kelders. Vocht in muren kan op termijn tot aanzienlijke schade leiden. De bouwstructuur wordt aangetast, maar er kunnen ook schimmels en andere micro-organismen ontstaan die de gezondheid schaden. Daarom zijn dichte en droge muren een van de belangrijkste voorwaarden voor een intact gebouw.

©

Professionele oplossingen voor waterdichting

Van het afdichten van oude gebouwen tot nieuwbouw, Remmers bestrijkt het hele spectrum. Zowel beneden als boven het maaiveld van toepassing, ook voor funderingen.

De effectiviteit en bestendigheid van een bouwafdichting hangen af van een deskundige planning en uitvoering. Voor het afdichten van bouwdelen beneden maaiveld bij nieuwbouw hebben ontwerpers en uitvoerders sinds de zomer van 2017 als basis beschikking over de nieuwe DIN 18533-norm.

Water en zouten veroorzaken nagenoeg de meeste schade aan gebouwen. Zichtbare gevolgen zijn vochtaftekening van optrekkend vocht en aantasting van de structuur en voegen, afzanden, grote schaalvorming, schimmelaantasting of in het ergste geval onherstelbare schade van het materiaal. Bovendien is vochtig metselwerk slecht voor de gezondheid van gebruikers en bewoners. De basis voor het oplossen van dergelijke complexe schadelijke processen is een goede planning - het afdichtingsconcept.

Met de invoering van de nieuwe normen voor bouwafdichting werd ook de jarenlang bewezen afdichting in combinatie met tegels in de voorschriften vastgelegd. De basisprincipes voor planning en uitvoering van dit type vochtbestrijding zijn nu vastgelegd in DIN 18534 "Afdichting binnen".

Zware belasting door wagens, dooizouten die aan de wielen van auto's blijven kleven en regen- en hagelbuien. Het is schering en inslag voor parkeergarges. Daarom hebben parkings nood aan een bijzonder goede bescherming en waterdichting.

©
©

Case study: waterdichting brouwerij Delft

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.

Bekijk de referentie

©

Uw partner voor een totaalrenovatie

Bij Remmers kiezen we voor een universele aanpak bij al onze renovatieprojecten. Door niet alleen de symptomen, maar ook de bron aan te pakken, zorgen we steeds voor een duurzame oplossing voor uw bouwproject. We hechten niet alleen belang aan een esthetische afwerking, maar nemen ook de fundering van het gebouw onder de loep.

Hetzelfde principe passen wij toe bij waterdichtingprojecten. Wij geven technisch advies aan architecten, ingenieurs, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Wij werken ook met erkende installateurs, die uw waterdichtingsproject tot een goed einde brengen.


Dankzij onze expertise op verschillende gebieden kunt u ook een beroep op ons doen voor de verdere afwerking van uw bouwproject. Voor verdere vragen kan u ons contacteren via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

  • Welke soorten bouwafdichting zijn er?
  • Welke bouwafdichting kiezen voor nieuwbouw?
  • Welke bouwafdichting kiezen voor oude gebouwen?
  • Wat is maaivelddichting?
  • Hoe lang garantie op waterdichting?

Download onze brochure

Download nu onze brochure en ontdek alle mogelijkheden voor de afdichting van oude gebouwen beneden maaiveld.