©

Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar, Utrecht

Utrecht Belgium Nederland Kasteel de Haar Utrecht Arte Mundit Color LA Restauratie Natuursteen Reiniging

Kasteel de Haar is een kasteelcomplex in Haarzuilens, bij Utrecht in Nederland. Het bouwwerk werd in 1892 gebouwd en is nu een populaire bestemming voor toeristen en bruiloftsfeesten.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Gevelrestauratie Gevelrestauratie / natuursteen
Objecttype:
Monumentale / historisch waardevolle gebouwen
Kastelen / burchten
Korte beschrijving:
Er werd opdracht gegeven tot restauratie van het interieur van het kasteelcomplex, waarbij naast het metselwerk ook ornamenten, zoals beelden, werden gerestaureerd. Dit laatste werd behandeld met Arte Mundit. Door deze behandeling wordt het vuil gereinigd en kan het gemakkelijk worden verwijderd als onderdeel van de opgedroogde massa die ontstaat, zonder het behandelde object in gevaar te brengen. Daarnaast is in dit project Color LA toegepast, waardoor het interieur van Kasteel De Haar door de geringe neiging tot vervuilen ook op de lange termijn aan een hoge visuele standaard zal voldoen.
Adres:
3455 RR Utrecht
Datum / Voltooiing:
2011
Rondleiding mogelijk?
Ja

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen
Het nieuwe receptiegebouw naast de schoolkerk heeft een groot raamfront. De raamkozijnen werden behandeld met vernissen met natuurlijk effect om de natuurlijke uitstraling van het Accoya-hout voor lange tijd te waarborgen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De muren in het interieur werden behandeld met Remmers Interieur Beits. Dit wordt aanbevolen voor vochtige ruimten, zoals onder meer badkamers en keukens, en is dus ideaal voor het receptiegebouw, aangezien het ook als café wordt gebruikt.
Verder lezen
De vloer werd zo geconstrueerd dat de typische piepgeluiden van autobanden konden worden geneutraliseerd. Om de vloer zo veerkrachtig mogelijk te maken, werden twee producten gebruikt als primer voordat de toplaag werd aangebracht. De gebruikte producten vielen op door hun hoge mechanische belastbaarheid, goede hechting en antislipoppervlak - ideaal voor gebruik in de ondergrondse parkeergarage.
Verder lezen