©
Onderwerp: Bouwbescherming/Kunststofvloeren

Keldersystemen voor noodweer

dinsdag, 27.07.2021

Vochtwerend in extreme condities

De gevolgen van de opwarming van de aarde worden stilaan duidelijk. De voorbije weken kregen België, Nederland, Frankrijk en Duitsland te maken met extreme weersomstandigheden en talrijke overstromingen. In Nederlands Limburg werden op initiatief van de overheid zelfs duizenden inwoners geëvacueerd, terwijl in West-Duitsland en de Belgische Ardennen hele dorpen van de kaart geveegd werden. Uiteraard is er geen kruid gewassen tegen zoveel natuurgeweld.

Elders in het land bleef de schade beperkt tot vochtige binnenmuren en kelders. In dat geval is het vaak verstandig om als preventieve maatregel het huis eerst te barricaderen met zandzakken of polymeerzakken. Zo voorkomt u dat er nog meer water uw kelder binnenstroomt. Daarnaast zijn er voldoende kelderafdichtingssystemen op de markt die zowel voor preventie als behandeling kunnen worden ingezet. In dit artikel maken wij u graag vertrouwd met het aanbod van Remmers.

Methodes voor curatieve afdichting

Remmers biedt een breed scala aan oplossingen voor het curatief afdichten van oude en bestaande gebouwen. Onze minerale afdichtingsmortels zijn geschikt voor het afdichten van zowel de buiten- als de binnenzijde van kelders. Zo is uw kelder in een mum van tijd weer helemaal droog en afgedicht. Verder heeft Remmers ook een uitgebreid productgamma voor basisafdichting, revolutionaire crème technieken tegen optrekkend vocht in muren en diverse saneringspleistersystemen voor het ontzouten van muren.

MB 2K

Maar het product dat tegenwoordig het vaakst over de tongen gaat is onze multifunctionele bouwafdichting MB 2K. Deze allround 3-in-1 bouwafdichting combineert de eigenschappen van een flexibele, scheuroverbruggende minerale afdichtingskit en polymeer-gemodificeerde bitumencoatings. MB 2K onderscheidt zich door zijn hoge druksterkte, zeer goede hechting en snelle droging. Bovendien is MB 2K spachtel- en spuitbaar, kwastbaar en als slurry te gebruiken. Een extra pluspunt voor veelzijdigheid.